Ero SATA ja SASSATA vs SAS

Kun se tulee rajapintoja kiintolevyt, on olemassa vain muutamia standardeja. Kaksi näistä, ja uusin joukossa, ovat SATA (Serial AT Attachment) ja SAS (Serial Attached SCSI). Nämä kaksi ovat seuraajat PATA ja SCSI vastaavasti. Suurin ero SATA ja SAS on, jos ne on tarkoitus käyttää. SATA on yleiskäyttöinen käyttöliittymä ja on yleisesti nähtävissä uusissa tietokoneissa ja on korvannut PATA kokonaan. Vertailun SAS on paljon harvinaisempia liitäntä sitä käytetään vain high-end-palvelimet, joissa tiedonsiirtonopeus on huomattavasti korkeampi ja tarve luotettavuus on paljon suurempi. Mutta haittapuoli SAS on sen korkea hinta. Toisin kuin SATA, joka on jo upotettu jokainen emolevy saatavilla tänään, SAS on käytettävissä vain arvokkaampi emolevy joka on tarkoitettu palvelimia.

Molemmat rajapinnat perivät komentoja, joita käytettiin niiden edeltäjien; SATA käyttää ATA komentoja SAS käyttää SCSI-komentoja. On mahdollista tunnelin SCSI komennot SATA vaikka, kuten on asianlaita optiset asemat, jotka käyttävät SCSI komennot mutta käyttöliittymä kautta SATA.

Toinen etu SAS on parempi virheiden raportointi ja talteenotto antamat SCSI standardia verrattuna SMART, jota käytetään SATA. Tämä on olennaista palvelimia on tärkeää ajaa vaihdettava heti, kun he osoittavat merkkejä hajottaa. Tämä estää tarpeettoman alas kertaa tai tietojen menetyksestä. Työpöytiä, tämä ei ole niin tärkeää kuin että monet päälle SMART.

SAS käyttää suurempia signalointi jännitetasot lähetyksessä komentojen ja datan. Suora seuraus tästä on kyky SAS käyttää enää kaapeleita asemia. Vaikka SATA voi olla vain kaapeleiden jopa 2m, SAS-asemat voidaan liittää kaapeleilla jopa 10 m pitkä. Korkeammat jännitteet ovat tarpeen SAS toimiakseen palvelimen emolevyjä.SAS on myös taaksepäin yhteensopiva 3Gbps SATA. Tämä tarkoittaa, että voit käyttää 3Gbps SATA SAS emolevyjä ilman ongelmia. Mutta, et voi käyttää SAS ajaa SATA takalevyn.

Yhteenveto:

1. SATA on yleiseen käyttöön, kun SAS on high-end-palvelin laitteisto
2. SATA on tapa halvempaa kuin SAS
3. SATA käyttää ATA komentoja SAS käyttää SCSI komennot
4. SAS on parempi virheiden raportointi ja hyödyntämistä kuin SATA
5. SAS voi käyttää pidempiä kaapeleita kuin SATA