Ero WINS ja DNSWINS vs DNS

WINS on lyhenne sanoista Windows Internet Name Service ja DNS sanoista Domain Name System. Kuten nimestä voi päätellä, WINS on nimenomaan laitteita perustuu Windows, kuten PC 's, kannettavat tietokoneet tai NT palvelimia. Toisaalta, DNS on pääasiassa palvelinten ja verkkolaitteiden. WINS on periaatteessa alusta riippuvainen, kun taas DNS on alustasta riippumaton, ja toimii Windows, Linux, Unix, Cisco jne WINS käytetään dynaamisia IP-osoitteita, kuten DHCP järjestelmiä, joissa IP-osoitteita vaihtuu jatkuvasti tunneittain. Päinvastoin, DNS käytetään pääasiassa vain kiinteät IP-osoitteet, kuten palvelimia tai yhdyskäytäviä, jossa IP-osoitteet pysyvät samoina. DNS ei tue DHCP järjestelmiä.

Ensisijaisena tarkoituksena WINS on ratkaista NetBIOS-nimiä IP-osoitteiksi, eikä päinvastoin. Nimet sisältyvät WINS ovat yksi tasainen nimiavaruudessa ja 15 merkkiä pitkä, ja rekisteröinti näiden nimien tapahtuu automaattisesti dynaamisia IP-osoitteita. DNS käytetään isäntänimien IP-osoitteisiin, ja se voi myös suorittaa käännetyn haku, eli kääntää IP-osoitteet palvelimen nimiä, kun tarvitaan. Nimet sisältyvät DNS ovat hierarkkisen ja mikä tahansa oktetin ilmaistavissa luonnetta. Täydellinen verkkotunnus DNS voi olla enintään 253 merkkiä. Rekisteröinti Näiden DNS-nimet on käsin määritetty staattinen IP-osoite.

WINS yhtyy vähitellen kopio data, mikä merkitsee sitä, että ainoastaan ​​tehdyt muutokset tietokantaan kopioidaan välillä WINS. Tämä tehdään määräajoin johdonmukaisuuden säilyttämiseksi. Katsovat, DNS ei hyväksy tällaista vähitellen tietojen jäljentämisestä, ja kopioi koko tietokannasta aina minkäänlaisia ​​muutoksia tehdään. Kun verkkotunnuksen rekisteröinnistä saada se isännöi, se kestää yleensä 2-3 päivää saa IP-osoitteen jaetaan ja päivitetään keskuudessa DNS-palvelimet. Tämä ei kuitenkaan ole asian laita WINS, kuten IP-osoitteen kartoitukset päivitetään dynaamisesti, ja nämä päivitetään IP-osoitteet ovat kaikkien asiakkaiden verkossa.

WINS käytetään pääasiassa niille asiakkaille, jotka liittyvät Microsoft, ja ovat Microsoft verkoissa. Nämä asiakkaat voivat rekisteröidä nimensä vain kerran. Kuitenkin DNS on pohjimmiltaan käytetään Internetissä ja myös Lähitietoverkkojen, ja käyttää TCP / IP-osoitteita tilan tai TCP / IP hosts. DNS, järjestelmänvalvojat voivat tuottaa useita erillisiä aliaksia yksi isäntä. WINS ei tue TCP / IP-ohjelma palvelut, kuten sähköposti reititys, kun taas, DNS tukee kaikkia TCP / IP sovelluspalvelut.

Yhteenveto:1. WINS on alusta riippuvainen, kun taas DNS on alustasta riippumaton.

2. WINS tukee dynaamisia IP-osoitteita, kun taas DNS tukee kiinteät IP-osoitteet.

3. WINS kääntää NetBIOS nimet IP-osoitteita, kun taas DNS kääntää isäntänimien IP-osoitteisiin.

4. WINS tukee vähitellen jäljentämistä tietoja kaikista muutoksista, kun taas DNS kopioi koko tietokannan.