Ero EEPROM ja FlashEEPROM vs Flash

Flash on erittäin suosittu termi, kun se tulee tallennusvälineitä koska sitä käytetään kannettavissa laitteissa, kuten puhelimissa, tableteissa ja mediasoittimet. Flash oikeastaan ​​on jälkeläinen EEPROM, joka tarkoittaa sähköisesti pyyhittävä Programmable Read-Only Memory. Suurin ero EEPROM ja Flash on tyyppi logiikkaporttia, että he käyttävät. Vaikka EEPROM käyttää nopeammin NOR (yhdistelmä Not ja OR), Flash käyttää hitaampaa NAND (Not ja AND) tyyppi. NOR-tyyppi on paljon nopeampi kuin NAND tyyppiä, mutta on kysymys edullisuus koska edellinen on huomattavasti kalliimpaa kuin NAND tyyppi.

Toinen etu EEPROM yli Flash on, miten voit käyttää ja poistaa tallennettuja tietoja. EEPROM voi käyttää ja poistaa tiedot tavu-viisasta tai tavu kerrallaan. Vertailun vuoksi Flash voi tehdä vain niin lohko-viisasta. Jotta yksinkertaistetaan koko asia, yksittäiset tavut on ryhmitelty pienemmän määrän lohkoja, jotka voivat olla tuhansia tavua kussakin lohkossa. Tämä on vähän ongelmallista, kun haluat vain lukea tai kirjoittaa yhden tavun kerrallaan; joka on mitä 's yleensä tarvitaan toteuttamisessa koodin ohjelman. Tämä on syy, miksi Flash ei voida käyttää elektronisia piirejä, jotka vaativat tavu-viisasta pääsy tietoihin. Data Flash voidaan toteuttaa myös, mutta se on luettava kokonaisuutena ja ladataan RAM etukäteen.

EEPROM suunniteltiin luettavaksi paljon enemmän kuin se on kirjoitettu. Tämä on linjassa ohjelmointi elektroniikkapiirien jossa kirjoitetaan sirun useita kertoja testatessasi ohjelmaa. Sitten se tallennetaan hyvä, vain lukea joka kerta, kun dataa tarvitaan. Tämä ei ole kovin sopiva tallennusvälineitä, jossa tietoja rutiininomaisesti kirjoittaa ja lukea.Tyypillisessä käytössä, Flash käytetään pääasiassa viittaamaan tallennusvälineitä ja voi vaihdella minnekään GB satoja GB. Sen sijaan, EEPROM on yleensä varattu pysyvään koodia varastointiin mikrosiruja. Tyypilliset arvot vaihtelevat kilotavua pariin megatavua.

Yhteenveto:

1. Flash on vain yksi tyyppi EEPROM
2. Flash käyttää NAND tyyppi muisti taas EEPROM käyttää NOR tyyppi
3. Flash on lohko-viisasta pyyhittävä kun EEPROM on tavu-viisasta pyyhittävä
4. Flash jatkuvasti kirjoitetaan uudelleen, kun taas muut EEPROMs harvoin kirjoitettu uudelleen