Ero Universal Product Code (UPC) ja Stock Keeping Unit (SKU)Universal Product Code (UPC) vs Stock Keeping Unit (SKU)

Managing virtaus tuotteet voivat olla melko pelottava kuin lisätä useita tuotteita, voit käsitellä. Jotta olisi helpompi valmistajat ja vähittäismyyjät, on olemassa useita menetelmiä luotu helpottamaan. Kaksi näistä menetelmistä ovat UPC tai Universal Product Code, ja SKU tai palvelu Keeping Unit. Suurin ero UPC ja SKU on mitä he ovat sidoksissa. UPC liittyy todellinen tuote; Esimerkiksi alkuperäisen Xboxin olisi UPC, ja Xbox 360 olisi myös toinen UPC. Sen sijaan, joka on tuotenumero liittyy jotain laskutettavaa mutta se voi olla fyysinen laite. Esimerkiksi jos sinulla Xbox 360 ja päätti saada laajennettu takuu, Xbox 360 olisi olla sekä SKU ja UPC, mutta laajennettu takuu olisi vain olla SKU. SKU käytetään myös muita fyysisiä laskutettavan kohteita, kuten palvelut ja muut vastaavat.

Koska monissa kaupoissa toteuttaa mainokset houkutella asiakkaita ostamaan tuotteita, ei voi olla monia SKU yhtä tuotetta. Säännöllinen tuote olisi erilainen SKU alkaen alennettuun hintaan tuotteen tai tuotteen kanssa ilmaisohjelmia tai yhdistetty muita kohteita. Vaikka eriväristä versioita samasta tuotteesta on eri paketteihin huolimatta, joilla on sama UPC. Tämä auttaa vähittäiskauppiaita tietää, mitkä värit myyvät enemmän ja mitkä on tilattava toimittajalta.

Lopuksi, kuten nimikin kertoo, UPC on universaali. Riippumatta siitä, missä saat tuotteen, se on silti todennäköisesti sama UPC. Mutta kun se tulee SKU, koodit eivät välttämättä ole samaa yhden myymälän toiseen. Suuri laitoksessa kuten Target tai Wal-Mart voi olla sama SKUs kaikissa myymälöissään, mutta niillä ei ole vastaavaa SKUs keskenään.Yhteenveto:

1. UPC liittyy tuotteeseen kun taas SKU on liitetty laskutettava erä.
2. UPC liittyy aina fyysinen esine kun taas SKU voidaan linkittää jotain ei-fyysistä.
3. Yksi UPC voi olla useita SKU.