Ero WPF ja Windows FormsWPF vs. Windows Forms

Windows Presentation Foundation (tunnetaan myös nimellä WPF) on graafinen alijärjestelmä. Sitä käytetään, jotta teosta käyttöliittymien Windows-pohjaisia ​​sovelluksia. Aloittaessaan WPF (tunnetaan niin kuin 'Avalon') julkaistiin osana .NET Framework, versio 3. 0. käytettiin sitten poistettu riippuvuudet vanhentuneen GDI osajärjestelmään. WPF on rakennettu DirectX C tämä tarjoaa kiihdytystä. Se mahdollistaa myös nykyaikaisen käyttöliittymän ominaisuuksia C läpinäkyvyyttä, kaltevuudet ja muunnoksia, esimerkiksi. Se on johdonmukainen ohjelmointimalli sovellusten, ja antaa selvä erottaminen käyttöliittymän ja liiketoiminnan logiikka siinä.

Windows Forms on graafinen ohjelmointirajapinta (tunnetaan myös graafinen API). Se on ominaisuus Windows .NET Framework, ja tarjoaa pääsyn natiivi Microsoft Windows-käyttöliittymän elementtejä. Se saa aikaan tämän tehtävän kietomalla Windows API, joka on jo olemassa onnistui koodia C eli koodi vaatii, ja vain toteuttaa johdolla yhteisen Language Runtime virtuaalikone, johtaen ByteCode. Sitä pidetään usein korvaavan C ++ perustuu Microsoft Foundation Class Library; kuitenkin, se ei tarjoa malli, joka on verrattavissa MVC-arkkitehtuuri (tai MVC) C thusly, jotkut jälkeen markkinoille ja kolmannen osapuolen kirjastoja on luotu kompensoimaan.

WPF tarjoaa uuden markup language vaihtoehto, joka tunnetaan XAML. Se on erilainen keino määritellä käyttöliittymän elementtien ja suhteita muiden käyttöliittymän elementtejä. Sovellus, joka on määritelty WPF on voitava ottaa käyttöön työpöydällä tai isännöi web-selaimen. Se pystyy myös käsittelemään rikas valvontaa, suunnittelua ja kehittämistä visuaalisuus ohjelmista Windows. Sen tavoitteena on nimenomaan yhtenäistää useita sovelluksen palveluja, kuten käyttöliittymiä, 2D- ja 3D-piirrokset, kiinteä ja mukautuva asiakirjat, kehittynyt typografia, vektorigrafiikkaa, rasterigrafiikaksi, animaatio, data sitovia, audio- ja video. WPF sisältää lukuisia ominaisuuksia, kuten, mutta ei rajoittuen, graafinen palveluihin, tietojen sitova, ulkoasu ja mallin vaihtoehtoja, ja vaikutukset vaihtoehtoja.

Windows Forms on tapahtuma ajetaan sovellus, joka tukee Microsoft .NET Framework. Mikä erottaa Windows Forms vakio erästä ohjelmista on, että se viettää suurimman osan aikaa odottaa käyttäjän nostaa kanne C täyte tekstiruudussa tai klikkaamalla painiketta, esimerkiksi. Se on todella perustuu käyttäjän 's vuorovaikutusta tietokoneen kanssa. On olemassa vaihtoehtoinen toteutus Windows Forms kutsutaan Mono. Se on hanke johtama Novell, jonka tarkoituksena on luoda ECMA-standardin mukaisen NET yhteensopivia työkaluja.Yhteenveto:

1. WPF on graafinen alijärjestelmä, joka tekee käyttöliittymien Windows sovelluksissa; Windows Forms on graafinen API, joka tarjoaa pääsyn natiivi Microsoft Windows käyttöliittymän osat.