Ero Laitteisto ja FirmwareLaitteisto vs Firmware

Laitteiston ja ohjelmiston ovat hyvin yleisiä termejä maailman teknologian tänään ja niiden erityispiirteitä selvästi erottaa ne toisistaan. On tärkeää olla perustiedot näistä kahdesta techie ehtoja ja keskeiset erot niiden välillä.

Termi 'hardware' tarkoittaa yhdistelmää kaikki mekaaniset yksiköt, jotka on integroitu laitteeseen ja katsotaan kuuluvat varusteet luokassa. Esimerkiksi prosessori, emolevy, muisti, irrotettava laite (muistitikut / levyt), äänikortti, input / output-laitteet tietokoneen tai sähköisen gadget ovat kaikki laitteet.

Nämä mekaaniset yksiköt eivät voi toimia omasta ja on ohjelmoitu niiden moitteettoman toiminnan. Ohjelmointi voidaan määritellä joukko ohjeita jonka jälkeen työasema suorittaa toimintojaan. Me kaikki tunnemme valtava määrä ohjelmia, jotka käytämme jokapäiväiseen elämäämme. MS-Word on tekstinkäsittely ohjelma, jonka tehtävänä perustuu joukko ohjeita ohjata sitä, miten käsitellä sanoja. Kova ympyrä laitetta käytetään ohjelmoimalla ja työryhmien puitteissa kutsuu eri ohjelmia suorittamaan tiettyjä tehtäviä. Ohjelmat koodataan ohjelmointikielissä kuten C tai Java.'Firmware' voidaan määritellä tiettyä ohjelmointia. Ohjelmointi on suoritettava tahansa tehtävään lukuisat jalostajat laitteen ja tämä ohjelmointi integroituna ROM (Read Only Memory). Tämä ohjelma paketti, joka ohjaa laitteistoa kutsutaan firmware. Joten firmware voidaan yksinkertaisesti selittää koodilla, joka on yhteensopiva tietyn laitteiston ja tekee yleensä binaarikoodin.
Internetin käyttöön, käytämme laitetta yhteyden verkkoon käyttäen erityistä järjestelmää kortti tai modeemi. Käyttöjärjestelmän meidän laitteessa käytetään ohjelmointikieli nimeltään gadget kuljettajille yhteyden modeemin. Prosessori, johon modeemi on asetettu voi olla oma firmware joka vastaa ohjaamalla tiedonsiirron rainan ja työaseman. Toinen tapaus on firmware joka näemme tänään ovat matkapuhelimet, pesukone, mikroaaltouuni jne. Firmware yleensä ei tarvitse ohjelmoida uudelleen, ellei se on väistämätöntä. Tuottajan yksiköiden kuten levyasemat laitteen joskus tarjota redesigns vuoksi firmware uudistaa. Tällöin käyttöjärjestelmä laitteissaan tuoda esiin aparaatti ajurit sopii, että pala laitteisto korjata firmware.

Tärkeimmät erot Hardware \u0026 amp; firmware:

Laitteistokiihdytetty on fyysinen kokonaisuus ja voi suorittaa fyysisiä vaurioita, toisin firmware.
Laitteistokiihdytetty tarvitsee ohjelman suorittamiseen. Laiteohjelmaversion on itse ohjelmaan.
Laitteistokiihdytetty ei voi toimia ilman firmware. Laiteohjelmaversion toimii laitteiston.
Laitteistokiihdytetty voidaan ohjelmoida uudelleen. Laiteohjelmaversion ei vaadi uudelleenohjelmointi lukuun ottamatta muutamia tapauksia.
Esimerkki Laitteisto: Emolevy, RAM, Disk Drive, äänikortti.