Ero YUM ja AptitudeYUM vs. Aptitude

Yum (tunnetaan myös YUM) on komentorivi paketin hallinta-apuohjelma Cmeaning syötön komentorivi-ikkunan, se automatisoi asennus-, päivitys-, kokoonpano, ja poistaminen ohjelmistoja tietokoneesta. Se on avoimen lähdekoodin hyödyllisyys, joten kaikkien ylläpitäjät verkossa. On olemassa useita välineitä, jotka parantavat komentorivikäyttöliittymä yum kanssa graafisia käyttöliittymiä Cmaking sen toiminnallisuutta paremmin.

Aptituden Advanced Packaging Tool (tai APT), joka näyttää ohjelmistopaketteja ja antaa käyttäjälle mahdollisuuden valita paketteja ne haluavat asentaa tai poistaa heidän tietokone. Aptitude mukana toimitetaan tehokas hakujärjestelmä, joka käyttää joustavasti hakumalleja. Se perustuu enimmäkseen ncurses tietokoneen terminaali kirjasto Ca ohjelmointi kirjasto, joka tarjoaa API ja antaa ohjelmoija valtuudet kirjoittaa tekstiä käyttöliittymä ilman päätelaitteen.

YUM on täydellistä uudistamista sen edeltäjä, YellowDog Updater (tunnetaan myös YUP). Se on ymmärrettävä keinona päivittää ja hallita Red Hat Linux-järjestelmissä ja on toiminnan alusta hyväksytty Red Hat Enterprise Linux, Fedora, CentOS, ja monet muut Linux jotka ovat RPM perustuvat. Yum apuohjelma synkronoi kauko metadataa paikallisen asiakkaan ilman kehotetaan tekemään niin. Thusly, YUM ei kykene ei ole, jos käyttäjä ei suorita komento välein kyseisen komento vaatii.

Aptitude on vakiona komentorivikäyttöliittymän (tai CLI), samanlainen apt perhe työkaluja (Advanced Packaging Tool, joka toimii ydin kirjastot, jotta voitaisiin suorittaa asennus ja poisto-ohjelmisto). Toisin kuin monet muut API, soveltuvuustestejä ei vaadi pääkäyttäjän oikeudet toimiakseen. Se sen sijaan näyttää kehotuksen 'tulla Root' siinä tapauksessa, että nämä oikeudet katsotaan tarpeelliseksi. Kun Aptitude avaa se ehdottaa kierteisellä luettelo paketeista, jotka voidaan suunnistaa nuolinäppäimillä ja syötä avain avaa ja romahtaa solmuja.YUM käyttää myös erillistä työkalua, jotta perustaa omia varastoja. Tämä työkalu tunnetaan 'createrepo' ja luo tarvittavat XML metadata Cas sekä splite metadatan jos vaihtoehto -d on valittu) tarpeen luoda YUM arkistot. Työkalu tunnetaan 'mrepo' tuet luomiseen ja ylläpitoon YUM arkistot.

Yhteenveto:

1. YUM on komentorivi paketinhallintajärjestelmä apuohjelma, joka hallitsee asennus, päivitys, kokoonpano, ja poistaminen ohjelmistopaketteja; Aptituden APT joka näyttää ohjelmistopaketteja ja antaa käyttäjälle valta valita, mitä ohjelmia hän haluaa asentaa ja poistaa.