Ero ANSI ja UnicodeANSI vs Unicode

ANSI ja Unicode kaksi merkkikoodistoja jotka olivat jossain vaiheessa tai toisella, laajassa käytössä. Käyttö on myös tärkein ero näiden kahden ANSI on hyvin vanha ja käyttävät käyttöjärjestelmiä kuten Windows 95/98 ja vanhemmat, kun Unicode on uudempi koodaus, jota käytetään kaikkien nykyisten käyttöjärjestelmien tänään. ANSI oli monia rajoituksia, jotka eivät olleet ilmeisiä alkuvaiheessa sen käytön mutta tuli tuskallisen selväksi, kun laskenta alkoi levitä maailmanlaajuisesti.

Tärkein haittapuoli ANSI on käyttää monia koodisivuja, riippuen kielestä, jota käytetään; siellä 's yksi Englanti (tunnetaan Länsi-Euroopan latina), kreikka, turkki, heprea, arabia, ja monet muut. Ei ole ongelma, kun kaikki tietokoneet, jotka käyttävät tietoja käyttävät samaa koodia sivulle, mutta kun eri koodi sivuja käytössä, luetuista tiedoista ei olisi sama kuin kirjoitetun tiedon. Tämä voi johtaa tietojen korruptio ja jopa ohjelman kaatumisen tietyissä tilanteissa.

Syy miksi ANSI voi majoittaa on se käyttää vain 8 bittiä edustamaan jokaista koodia piste. Tämä leveys on kiinteä ja vain on yhteensä 256 erilaista yhdistelmää. Vertailun Unicode käyttää enintään 32 bittiä koodipistettä; käytetty kiinteä leveys UTF-32. Mutta koska neljällä tavua kunkin merkin on niin valtava hukkatilaa, muuttuva leveys koodausta käytetään UTF-8 ja UTF-16 tilan säästämiseksi.Koska Unicode on uudempi standardi, on odotettavissa, että vanhemmat käyttöjärjestelmät eivät tue sitä. Vaikka koodi olevia UTF-8 ja ANSI ovat melko samanlaisia, vanhemmat käyttöjärjestelmät, kuten Windows 95 ei toimi sen kanssa. Siksi ohjelmat, jotka käyttävät Unicode eivät pysty suorittamaan kunnolla näissä käyttöjärjestelmissä. Nähden vastakkaiseen, tai käynnissä ANSI koodattu ohjelmia uudemmissa käyttöjärjestelmissä on mahdollista, koska on olemassa mekanismeja muuntaa ANSI ja Unicode. Pidä mielessä, että muuntaminen lisää hieman käsittely yläpuolella. Se ei voi olla merkittäviä antanut tänään 's tietokoneita, mutta se on silti syytä ottaa ole parantaa ohjelman tehokkuutta.

Yhteenveto:

1. ANSI on hyvin vanha merkistökoodaus ja Unicode on nykyinen standardi käytössä nykyään
2. ANSI käyttää eri sivuja eri kielille, kun Unicode doesnt 't
3. ANSI käyttää kiinteää leveyttä lähetykseen ja Unicode voidaan käyttää sekä kiinteiden ja muuttuvien leveys
4. Unicode-ohjelmien voitti 't työn vanhemmissa järjestelmissä