Ero AMD ja Intel emolevytAMD vs Intel emolevyt

Emolevy on periaatteessa selkäranka tietokonejärjestelmän. Se ei 't vain on mekaaninen tuki sijoittamisesta eri osia, kuten prosessorin, muistin, laajennuskortit, ja vastaavat, mutta se tarjoaa myös sähkö polkuja siten, että nämä komponentit voivat kommunikoida. Ainoa ero AMD ja Intel emolevyt on että ne hyväksyvät vain samanlaista prosessorin; AMD emolevy ei toimi, jossa on Intel-prosessori ja päinvastoin.

Tämä johtuu suurelta osin eri tapoja, että kaksi yritystä toteuttavat ominaisuuksia ja kykyjä. AMD ja Intel ovat aina kilpailevat tulla ulos seuraavaksi parasta. Nämä prosessori sodat että ne todennäköisesti eivät ole yhteensopivia, ainakaan lähitulevaisuudessa. Se ei ole vain prosessoreita muista yrityksen että emolevy ei toimi. Myös socket tyyppi. Emolevy on rakennettu on erityinen socket tyyppi. Vaikka prosessori on AMD, se ei sovi AMD emolevyn jos heillä ei ole samaa socket tyyppi. Sama pätee Intel.

Sen lisäksi prosessori yhteensopivuusongelmia, molemmat ovat käytännössä samat suhteessa muiden komponenttien, kuten muistin, kovalevyt, näytönohjaimet ja vastaavat. Tietotekniikka on nopeasti siirtynyt kohti standardointia näitä komponentteja niin, että ne käyttävät samaa paikkaa. Vaikka aiemmat osat eivät ehkä ole enää käytettävissä käytöstä johtuen vanhentuneen korttipaikka, tämä seikka ei ole enää ongelma emolevyn ollessa Intel tai AMD emolevyn.Muita ominaisuuksia emolevyn, kuten RAM-muistin määrä se mahtuu tai lukumäärää SATA sillä on, ovat pitkälti riippuvaisia ​​suunnittelun ja hinnoittelun eri teollisuusyritystä. On selvää, voit odottaa maksamaan enemmän malleja, joissa on enemmän lähtö. Emolevy päättäjät eivät tee emolevyt yksinomaan tietyn prosessorin joten et voi luottaa siihen, että tuotemerkin kertoa, onko se AMD tai Intel emolevy. Usein todetaan laatikkoon emolevyn onko se toimii AMD tai Intel 's. Mutta luotettavampi tapa on selvittämällä sen pistokkeen tyyppi. Esimerkiksi emolevy LGA 1156 ja LGA 1366 pistorasiat ovat Intel emolevy taas emolevy AM2 ja AM3 pistorasiat ovat AMD emolevy.

Yhteenveto: