Ero kausi ja neoliittinenPaleolithic vs Neolithic

Paleoliittisen oli kaudella noin 2 miljoonaa BC 10000 BC. Tämä aikakausi tunnetaan myös Old Stone Age. Neoliittinen ikä, jota kutsutaan myös New Stone Age, on kestoltaan noin 9000 eKr 3500 eaa. Molemmat, sekä siihen sekoitetun Mesoliittinen ikä, käsittävät Stone Age. Kuitenkin Neoliittinen aika kesti paljon lyhyemmän aikaa.
Mukaan arkeologit, ihmiset kivikauden aikakauden olivat metsästäjiä ja keräilijöitä. Ne johti irtolaiselämää kerääntyvät ruokaa. Neoliittinen aika, ihmiset asettui ottaa enemmän istumista elämäntapa. He alkoivat kasvaa jyvät ja aloitti myös elintarvikkeiden varastointi. Nousu maatalouden yksi suurista muutoksista tämän aikakauden.
Vuonna paleoliittisen, ihmisillä käytetyt työkalut valmistettu kivestä ja luita. Näitä työkaluja käytettiin metsästykseen ja kalastukseen. Vuonna neoliittinen ikä, kun ihmiset alkoivat maatalouden, he käyttivät työkaluja valmistettu kuparista. Tärkein innovaatio Tämän ikä oli kehittää keramiikka. Kehittäminen keramiikkatuotteistaan ​​helpottanut kokata ja kuljettaa ruokaa.
Ihmiset paleoliittisen oli yksinkertainen tekniikka. Kokoontuminen ruoka oli heidän tärkein tavoite. Kuitenkin ihmiset neoliittisen ikä oli pitkälle kehittynyt ja paljon monimutkaisempi kulttuurin. He olivat maanviljelijöitä; ne käytetään viljellä. Nämä ihmiset olivat kehittäneet kaupan verkostoja ja käyttänyt vaihtokauppa järjestelmän. He kehittivät perusteet taloutta.

Kivikauden ihmiset asuivat luolissa ryhmissä 20-30 ihmiset käsittävät perhe. He loivat ajatuksia uskonnon ja selitti syntymä, kuolema, ja eri asioita. He asuivat luolissa ja teki kuuluisan luolan luonnoksia. Neoliittinen mies asui paljon monimutkaisempi yhteisö. He asuivat kylissä 200 C 300 henkilöä. He jopa omistuksessa yksityisten maa. Käsitteet kiillotettu työkaluja, keramiikkaa, kangasta, pyörä, purje, härän ikeestä, ja aura oli hyvin kehittynyt tässä ajassa. Tänä aikana ihminen eli taloissa koostuu mutaa ja kivi.Yhteenveto:

1. kausi ikä päättyi kauan ennen neoliittisen vuotiaana.
2. neoliittinen ikä kesti paljon lyhyemmän aikaa verrattuna paleoliittisen.
3. kausi mies muutti etsimään ruokaa. Neoliittinen mies muutti etsimään hedelmällisen maan ja veden lähteistä.
4. kausi mies oli metsästäjä ja keräilijä taas neoliittisen miehen viljelykasvien.
5. kausi yhteiskunta oli alkukantaiset hallituksen koostuu perheiden hallitsee miehiä. Neoliittinen aika yhteiskunta oli monimutkainen hallinto, joka oli päällikkö, joka hallitsi valtuuston.
6. Neoliittinen aika kehitti vaihtokauppa järjestelmä kaupan. Kauppa ei ole yleisen kausi aikakauden.
7. Ihmiset paleoliittisen valmistettu työkaluja koostuu kivestä ja luut taas Neoliittinen aika, ihmiset alkoivat käyttää työkaluja koostuu metalleista kuten kupari ja pronssi.