Ero roomalaiskatolisen kirkon ja ortodoksisen kirkon? Roomalaiskatolisen kirkon? vs Ortodoksinen kirkko

Tiedätkö, mitä termi 'Schism' tarkoittaa? Oletko koskaan kuullut tätä ennen? Tämä termi tarkoittaa taukoa tai jaetun organisaation takia ristiriitaisia ​​uskomuksia ja mikä aiheuttaisi nousu kahden erillisen ja eri osapuolille. Näin tapahtui vuonna roomalaiskatolisen kirkon ennen, noin 4.-luvulla. Kristinusko kerran istuu viisi suurinta keskuksia maailmassa: Antioch (Kreikka), Alexandria (Egypti), Konstantinopolin (Turkki), Jerusalem (Israel), ja Rooma (Italia). Mutta uhka kasvava islamin väestö, Konstantinopoli ja Rooman otti. Myöhemmin valtuuksia viidestä keskusten alkoi heiketä ja tämä johti Suuren Schism nimeltään suuri skisma. Siksi syntymän ortodoksisen kirkon tai myös yleisesti tunnettu ortodoksisen tai ortodoksinen kirkko.

Vaikka roomalaiskatolinen kirkko ja ortodoksinen kirkko 'uskomuksia molemmat perustuvat joukossa opetukset ja elämän Jeesuksen Kristuksen ja hänen apostolit, on olemassa lukuisia eroja, jotka kannattaa muistaa. Tässä muutamia merkittäviä ominaisuuksia kunkin kirkon.

Roomalaiskatolinen kirkko uskoo seuraavaa: (1) Kirkko suuri painoarvo ihmisten syy. Koska St. Thomas Akvinolainen sisällytetty filosofian uskonto, kirkko asettaa korkeat ihmis- viisaus mikä johti myös radikaaleja muutoksia teologian, salaisuudet ja laitokset katolisen kirkon. (2) Roomalaiskatolinen vielä huomauttaa uskoa siihen, että paavi on seurakunnan pää, seuraaja Simon Pietari joista Jeesus Kristus nimitettiin 'kallio rakentaa seurakuntansa' | '. Hän on erehtymätön (koska Pyhä Henki koskee kieltoa hänet sitoutumaan virhe) ja voi hallita muita katolisen kirkon. (3) roomalaiskatolisia uskovat, että ihmisen syy voi todistaa, että Jumala on olemassa. kirkko opettaa, että ihmisen kautta 's syystä hän tietää, että Jumala on kaikkivaltias ja kaikkitietävä, bodiless, ääretön jne (4) roomalaiskatolisia myös sitä mieltä, että ihmisen kanssa 'älyä ja jotkut avustaminen armoa, hän voisi katsella Essence Jumalan' Age tulemaan '.

Itäinen ortodoksikirkko puomit roomalaiskatolisen 's uskomuksia seuraavat: (1) Ortodoksinen ei pyritä yhdistämään uskoa ja syy, koska se edistää harhaoppia ja vääriä oppeja. Kirkko katsoo, että olisi parasta, jos Uuden testamentin säilyy ja muuttumattomina millään tavalla. kirkko pitää Jesus 'varoitus, jonka oli määrä olla varovainen ihmisten perinteitä, jotka liittyvät Hänen oppeja. Vaikka Ortodoksisuus tyytyväinen tieteen ja filosofian pystyä varten uskovainen selittää omaa uskoa, se ei tee mitään yritystä käyttää tiedettä tai logiikkaa, jotta voidaan todistaa, mitä Kristus antoi ja jätti seuraajilleen heille uskoa. (2) Ortodoksi on korkein piispa tunnetaan myös 'ensimmäinen vertaistensa joukossa'. Kuitenkin korkein piispa ei pidetä erehtymätön kuin roomalaiskatolisen 's Pope, ja ei ole valtaa kaikki ortodoksikirkot. (3) Ortodoksisuus uskoo myös, että ellei Jumala on puhunut teille, ihmisen syy ei voi tietää enemmän Jumalasta. Jumalan olemassaolo on luonnostaan ​​ihmisen luonteen ja näin ihmisten tietää, että hän on olemassa. (4) ortodoksisuus uskoo myös, että tallennetut ihminen vain voi nähdä Jumalan kirkastettu lihassa Kristuksen. ihminen ei voi eikä olisi kykenee katso, Essence Jumalan 'Age tulemaan', koska ei edes Jumalan armon antaisi mies niin mahtava voima.

Muut erot ovat käytettyä kieltä viettävien Massat. Roomalaiskatoliset mieluummin Latinalaisen kieli samalla ortodoksisen suosii äidinkielelleen. Roomalaiskatoliset on patsaiden taas ortodoksisuuden on kuvakkeita. Roomalaiskatoliset pappi voi naida kun ortodoksipapit voisi mennä naimisiin ennen kuin ne asetettiin pappeina.YHTEENVETO:

Roomalaiskatolinen kirkko on korkea kunnioittaa ihmisen syystä samalla Ortodoksinen kirkko ei ole, koska se edistää harhaoppia.

Roomalaiskatolinen: paavia on erehtymätön johtaja kirkon ja hänellä on oikeus määrätä muita katolisen kirkon. Ortodoksi: korkein piispa, jota kutsutaan myös nimellä 'ensimmäinen vertaistensa joukossa' on johtaja kirkon, mutta hän ei ole erehtymätön ja hän mutta ei muista ortodoksikirkot.

Roomalaiskatolinen 's uskomus ihmisen syy ja sen kykyä tuntea Jumala on ristiriidassa kanssa ortodoksisen' s uskomus, että ellei Jumala puhuu sinulle, et koskaan tietää lisää hänestä.