Ero Job Laajentuminen ja Job EnrichmentJob Laajentuminen vs Job Enrichment

Ero työn rikastamiseen ja työ laajentuminen on laadun ja määrän. Työn rikastuminen tarkoittaa parannusta tai lisäystä avulla parantaa ja kehittää, kun taas työ laajentuminen merkitsee lisätä tehtäviä, ja lisääntynyt työmäärä. Job rikastamiseen, työntekijä etsii tyydytystä suhteessa niiden asema ja henkilökohtaiset kasvupotentiaalia, kun taas työ laajentuminen viittaa ottaa ylimääräisiä tehtäviä ja vastuita nykyinen työnkuva.

Job laajentuminen on ajoneuvo työnantajat käyttävät laittaa työmäärän lisääntyminen työntekijää, ehkä taloudellinen seisokkeja. Johtuen supistaminen, työntekijä saattaa tuntea onnekas on työpaikka lainkaan, vaikka hänen tehtävät ja vastuut on lisääntynyt. Toinen lähestymistapa on, että lisäämällä enemmän vaihtelua ja laajentaa vastuuta antaa mahdollisuuden lisälaite ja lisää tuottavuutta. Työn rikastaminen edellyttää organisointi ja suunnittelu, jotta hallita paremmin tehtävänsä ja työ johtaja. Toteuttamisen suunnitelmat ja tulosten arviointia motivoi työntekijöitä ja lievittää ikävystyminen. Job laajentuminen ja työpaikkojen rikastaminen ovat hyödyllisiä motivoimaan työntekijät voivat suorittaa tehtävänsä innokkaasti.

Vaikka työ laajentuminen ja rikastamiseen on suhde toisiinsa, ne myös hallussaan joitakin erilaisia ​​piirteitä, jotka erottavat ne, kuten alueen laajeneminen, keskinäinen riippuvuus, jako tehtävät ja vastuut, motivaatio ja syvällisyyttä. Työn rikastaminen on pitkälti riippuvainen työtä laajentumista, kun taas työ laajentuminen ei ole tällaista riippuvuutta. Job laajentuminen laajenee vaakasuunnassa verrattuna työpaikkojen rikastamiseen, joka laajenee pystysuunnassa. Vertical kasvu työpaikka tai augmentation on auttaa saamaan johdon oikeuksia.

Huolimatta keskinäisen riippuvuuden, esimiestehtävät ovat seuraamuksia, kuten tapauksessa lisälaite. Työntekijä keskittyy enemmän työtä syvyyttä, joka ei tapahdu työpaikkojen laajentumista. Job rikastus on suurempi motivoiva vaikutus kuin työtä laajentumisen.

Työ laajentuminen teoria liittyy horisontaalinen laajennus lisätä työtyytyväisyyttä ja tuottavuus on suhteellisen yksinkertainen, ja soveltaa lukuisilla tilanteissa. Työn rikastaminen, verrattuna työpaikkojen laajentumisen kuuluu paitsi enemmän velvollisuuksia ja vastuuta, mutta myös antaa oikean päätöksenteon ja ohjaus.

Yhteenveto:1. Työn rikastaminen on riippuvainen työ laajentumista, kun taas työ laajentuminen ei ole riippuvainen rikastamiseen.

2. Job laajentuminen merkitsee ottamaan vastaan ​​lisää velvollisuuksia ja vastuuta, joita ei ole mainittu työnkuvaan.

3. Työn rikastaminen antaa enemmän valvontaa ja johdon pääsy suorittaa tehtäviä ja vastuita.

4. Job laajentuminen on vaakasuora, kun taas työ rikastaminen on pystysuora laajennus.